Samsung UE32N5300

De Samsung UE32N5300 – Full HD LED met HDR televisie

Tijdens de zoektocht naar een kleine televisie kom je hoogstwaarschijnlijk de Samsung UE32N5300 tegen. Deze kleine smart tv voldoet aan alle hedendaagse eisen en kan meer dan nodig! Wij nemen hem eens onder de loep, wat kan deze Samsung tv allemaal?

Full HD tv kijken

De Samsung UE32N5300 heeft een Full HD (1980 x 1080 pixels) LED paneel. Hiermee kun je de conventionele televisie op de hoogste resolutie bekijken! Ook de gemiddelde Netflix en Videoland film / serie is Full HD content. De standaards lijken wel iets te verschuiven naar 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixels). Met 4K films zal deze tv gebruikmaken van “downscaling”.

Samsung UE32N5300 smart televisie

Aansluitingen op de Samsung UE32N5300

2x HDMI

Hoewel de gemiddelde televisie tegenwoordig 4 HDMI aansluitingen heeft, heeft deze Samsung er 2. Over het algemeen kom je hier prima mee weg. Op HDMI 1 de decoder van de provider en op HDMI 2 de Playstation of Blu-Ray speler. Een Apple TV of andere mediaspeler is overbodig door de interne Smart Hub (waarover later meer). Eén van de HDMI ingangen ondersteunt ARC.

1x USB

Films, foto’s of muziek op een USB stick staan? Geen probleem, deze 32″ heeft een USB ingang met ruime ondersteuning voor verschillende formaten. Benieuwd welke formaten hij allemaal af kan spelen? Kijk dan hier: https://www.displayspecifications.com/en/model/4000198e

CI+ 1.4 ondersteuning

Om voor te zijn op de laatste ontwikkelingen heeft Samsung “alvast” een 1.4 versie CI+ op deze televisie gemaakt. In Nederland zijn er praktisch geen providers die deze variant ondersteuning. Maar wel klaar voor de toekomst! Voor de goede orde: Versie 1.2 en 1.3 worden gewoon ondersteunt op de televisie! Bekijk ook: Het verschil tussen CI+ 1.3 en CI+ 1.4

Draadloos of bedraad

Verbinding maken met het internet gaat snel er gemakkelijk. Als er een bedraade verbinding is ingeplugd herkent de tv dat gelijk en wordt er direct verbinding gemaakt met het internet. Wordt het draadloos? Geen punt! Even het wachtwoord invullen en you’re good to go!

Ultra Clean View

Een slimme techniek ontworpen door Samsung om eventuele storingen, ruis en andere interrupties tegen te gaan. Hierdoor komt het beeld haarscherp in beeld en krijg je geen last van vervaging of schokkende beelden.

Smart tv op de Samsung UE32N5300

De UE32N5300 heeft in tegenstelling tot de UE32N4000 een ruim aanbod aan smart functies. Netflix, Videoland, Amazon Prime, Apple App zijn een paar grote namen die worden ondersteund (op het moment dat dit artikel geschreven is). Na het verbinden met internet is er gelijk toegang tot een enorm scala aan apps!

SmartThings app

Een extra toevoeging van Samsung is de SmartThings app. Een onafhankelijke app die verbinding maakt tussen meerdere slimme apparaten in huis. Verbind je je smartphone via deze app met de televisie? Dan kun je gemakkelijk jouw smartphone als afstandsbediening gebruiken. Best handig als de afstandsbediening aan de andere kant van de bank ligt.

Een zuinige en bewuste keuze

De tv is voorzien van energielabel A wat betekent dat u een goede en verantwoorde keuze maakt. Een tv die niet veel verbruikt scheelt weer in stroomverbruik en dus uiteindelijk in de portemonnee. Zeker als hij de hele dag op de achtergrond staat te spelen!

Ophangen of neerzetten?

De Samsung UE32N5300 kan gemakkelijk worden opgehangen aan zijn universele VESA ophangsysteem. Met een VESA 100mm x 100mm een gebruikelijke maat voor 32 inch televisies.

Conclusie

Een echte alleskunner in zijn gebied. Deze televisie heeft de best mogelijke resolutie in 32″ tv’s, kan alles wat je met een tv wilt kunnen op het gebied van smart functies én is flexibel in plaatsing en bediening. Het enige waar verbetering in zou kunnen komen is het geluid. Met 2x 5 Watt klinkt dit wat blikkerig. Maar voor een tv van rond de € 300,- is dit een uitstekende keus!

Op zoek naar een televisie van +/- € 200,-? Bekijk dan de Samsung UE32N4000!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *