Vaatwasser met ZeoLith

De voordelen van Zeolith van Bosch en Siemens met Zeoliet mineralen

Door gebruik te maken van Zeoliet valt er veel energie te besparen. Samen maken we de wereld “groener” en Zeoliet is erbij! Al jaren zijn we op zoek naar de meest efficiënte manier met het gebruik van elektronica. In de afdeling vaatwassen is er een grote stap gezet met het introduceren vaatwassers met Zeoliet mineralen.

De oorsprong

Zeoliet is een mineraal wat al jaren gebruikt wordt in de geneeskunde. Door de natuurlijke kracht van dit mineraal en hoge concentratie opgeslagen water kan het goed ingezet worden bij reiniging. Het woord Zeoliet is afkomstig van het Griekse “zein”, wat koken betekent. Het gedeelte liet is afkomstig van het Griekse “Lithos” wat neerkomt op steen. De platte vertaling is dus: kokende steen, hetgeen wat het mineraal krachtig maakt voor een droogproces.

Condens in de vaatwasser

Het moment dat de vaatwasser klaar is met zijn werk houdt niet meteen in dat de vaat ook droog is. Vaak wanneer de vaatwasser openen en de vaat weer in de kastjes willen plaatsen is vaak elk deel nog klam of zelfs nat. Zeolith van Bosch en Siemens zorgt hier voor een oplossing. Vele merken zijn BSH al voorgegaan om dit “euvel” te verhelpen, maar weinigen slagen er in.

Hoe helpt Zeoliet in het droogproces?

De Zeoliet mineralen worden opgeslagen in een apart compartiment van de vaatwasser. Wanneer deze in aanraking komen met water gaan ze van nature warmte produceren. Dit helpt de vaatwasser sneller op een hoge temperatuur te komen bij het wassen. Een toegevoegde waarde hierbij is het feit dat Zeoliet langere tijd warmte blijft afgeven. Dus ook na het wasproces, als er geen water meer bij komt, blijven de mineralen warmte afstoten. Hierdoor wordt de vaat sneller droog, maar vooral beter droog! Dit verschil is overduidelijk merkbaar wanneer we veel plastic vaat wassen.

Meerdere voordelen

Naast het feit dat Zeoliet warmte afgeeft, absorbeert het ook nog eens water. Door deze twee factoren te combineren creëer je in een vaatwasser het ideale was- en droogproces. De volgende voordelen niet met een “normale” vaatwasser, maar wél met een Zeolith vaatwasser:

  • Tot 20% meer energie besparen
  • Sneller op warmte komen bij het wasproces (tot 30 minuten sneller)
  • Sneller drogen
  • Een beter droogresultaat
  • Lagere energiekosten door efficientie
  • Zeoliet heeft een oneindige levensduur

Zeoliet in korrelvorm

In vaatwassers wordt zeoliet teruggevonden in tientallen kleine balletjes. Deze balletjes zijn afgekoeld te meten op de temperatuur van de omgeving. Als we echter (koud) water toevoegen aan dit mineraal zien we meteen verdamping ontstaan en kun je zo’n 50 graden Celsius meten.

Zeoliet balletjes

Welke merken gebruiken deze techniek?

BSH levert vaatwassers met deze techniek. De merken Bosch en Siemens zijn grote spelers en zorgen voor het aanbod van Zeolith vaatwassers op de markt.

Nu alles over deze prachtige techniek aan bod is gekomen is het tijd een keuze te maken tussen een normale vaatwasser of één van deze hogere klassen vaatwasautomaten met natuurlijke warmte generatie door middel van het Zeolith systeem.

  • Meer informatie over de Bosch en Siemens vaatwassers? Bezoek de BSH website!
  • Meer weten over vaatwassers? Bezoek de witgoed pagina voor extra informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *