HDMI kabel uit China

HDMI kabels uit China, wel of niet doen?

China exporteert meerdere triljoenen per jaar. Het is daarom niet vreemd dat wij ons ook veel tijd besteden op Alibaba, AliExpress en Wish. Extreem grote bedrijven die de wereld hebben veranderd door een directe verbinding met landen zoals Nederland. Je besteld vanaf AliExpress zo goed als direct bij de fabriek. Hierdoor blijven prijzen zo laag.

Gedachtegang tot en met bestellen

Ik vraag mijzelf bij elke aankoop uit China af of ik het wel moet doen. Ergens achterin mijn hoofd spookt toch de gedachte dat het pakket niet aankomt of misschien niet functioneert. Je koopt toch liever in een winkel in je eigen land. Maar een HDMI kabel in Nederland in een electronicamarkt kost al gauw € 14,95. Online kwam ik al gauw de meest bestelde HDMI kabel van de website tegen voor een een klein prijsje: € 0,88. (De prijs wil nog wel eens wisselen na verloop van tijd.)

Na 20 seconden zoeken vond ik deze kabel. Merk: FSU (niets zeggend wat mij betreft). Ze noemen hem Gold Plated, wat ongetwijfeld waar zal zijn, het voegt alleen niets toe. En de schokkende prijs van € 0,88!

De exacte link van de kabels die ik heb besteld:
https://nl.aliexpress.com/item/Slim-HDMI-Cable-Gold-Plated-Connection-1080P
De prijs kan iets afwijken omdat het in dollars wordt vermeld. Daarbij wil het met de tijd nog wel eens veranderen.

De prijs van onder een euro klopt wel, maar geldt alleen voor de kabel van 0,5 meter. 50 cm vond ik wat weinig, hier heb ik 3 meter van gemaakt. € 2,45 per kabel van 3 meter is het eindresultaat. Ook dat is natuurlijk niets in verhouding met de gemiddelde Nederlandse winkel(keten). Een goedkope kabel van 3 meter kost minimaal € 9,99. Hiervoor moet je wel even 5 winkels af om de goedkoopste te vinden.

Ik denk dat ik binnen een minuut twee kabels heb besteld. Waarom twee? Geen idee, de prijs denk ik. Dan maar een reserve. Dat is toch de kracht van lage prijzen! Geen verzendkosten naar NL, goede reviews en ik had de kabel niet binnen een dag nodig.

Levering en verpakking

Na een week of twee kreeg ik de kabels binnen in een brievenbuspakketje van PostNL. Na ze uit het pakketje te halen zag één stuk er zo uit.

HDMI kabel uit China in de verpakking.
3 Meter FSU Gold Plated HDMI kabel, precies zoals ik besteld had!

Kabel ziet er degelijk uit, niet slechter dan de gemiddelde HDMI kabel die we terug vinden in een winkel. Alleen zit er geen doosje om heen, maar een plastic zakje, prima!

HDMI kabel uit de verpakking.
Ook na het verwijderen van de plastic bescherming ziet het eruit als een betrouwbare kabel!

Prestaties

Ook de prestaties van de kabel lijken exact te voldoen aan mijn verwachting. Ik heb de kabel aangesloten tussen de Horizon box van Ziggo (ook wel Mediabox XL tegenwoordig). Niets op aan te merken, prima tv en ook 4K Youtube filmpjes speelt hij af. Wat verwacht ik nog meer van een HDMI kabel uit China?
Ook de Playstation 4 functioneert goed via deze kabel, hoge resolutie directe online pvp games zijn geen probleem. Ik voel geen vertraging “what so ever”.

De aanbieder uit China vermeld tevens dat deze kabel is gemaakt om eindeloos te buigen, oftewel: Free bending! Dit heb ik tot op zekere hoogte geprobeert en het lijkt te kloppen. Toch denk ik dat elke HDMI kabel dit wel kan, zolang je hem niet haaks buigt of echt knikt.

Conclusie

Ik raad deze kabel aan, zo simpel is het. Hoewel ik het liefst de gemiddelde Nederlandse ondernemer ondersteun door kabels en apparatuur in een speciaalzaak te kopen, kunnen ze nooit tegen deze kracht van een sterke prijs/kwaliteit verhouding op. Er zal vast nog wel verschil zitten tussen deze kabel en een speciale Europese hdmi kabel gemaakt voor hi-end audio en video. Echter wordt het prijsverschil dan zo groot dat je ook nog steeds kan overwegen deze als back-up te behouden.

De exacte link van de kabels die ik heb besteld:
https://nl.aliexpress.com/item/Slim-HDMI-Cable-Gold-Plated-Connection-1080P
De prijs kan iets afwijken omdat het in dollars wordt vermeld. Daarbij wil het met de tijd nog wel eens veranderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *