Hielspoor

Help ik heb hielspoor, hoe kom je ervan af?

Vooral na de zomer regent het voet klachten. Ineens pijn in de hiel tijdens het lopen. ’s Morgens uit angst voor steken, de voeten niet op de
grond durven zetten, dit typeert hielspoor. Bij het staan een scherp stekende pijn vanuit het hielbeen die doorloopt tot in de kuiten.

Onstaan en oorzaak hielspoor

Vaak noemt men met name de achterkant van de hiel en dat klopt omdat daar de peesaanhechting aan het voetbeen zit. Neem dan als eerste direct rust en ga na op wat voor schoenen u de afgelopen zomer heeft gelopen. Lekker de slippers of sandaaltjes, dunne zool, helemaal plat. En dat vaak al vanaf de eerste lentedagen in maart totdat de echte koude terugkeert in oktober. Dat is al snel langer dan een half jaar. En dan wil je weer wat stevigere, warmere schoenen gaan dragen die hoogstwaarschijnlijk ook een iets oplopende zoolpartij heeft. Dat voel je direct.

Advies bestrijding

Het advies is dan direct een zacht verend hielkussentje te plaatsen in de hiel van uw schoenen. Zeker als u op dit moment ook nog zolen met een nul lijn draagt, en bij aankoop van een volgend paar schoenen er op te letten dat ze niet helemaal plat zijn. En als voornaamste tip voor de aankomende lente niet maandenlang op alleen maar platte zolen te lopen.

Extra tips tegen hielspoor

Wissel minstens 2 keer per week van schoenen en zorg dat beide modellen verschillende hak hoogtes hebben. Liefst niet hoger dan 2,5 cm.
Als je eenmaal hielspoor hebt is het behandelen en pijn bestrijden. Voel je dat je hiel dik en warm wordt dan is er sprake van een ontsteking. Koel je hiel dan met ijs. Ook is het dan nodig je huisarts erbij in te schakelen voor eventuele medicatie.

Hielspoor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *