Buitenlands telefoonnummer

Ik word gebeld door een buitenlands nummer, wat nu?

Velen maken het mee, telefoonnummers vanuit de hele wereld die spontaan opduiken en jou bellen. Wat betekenen de nummers en wat kun je ermee? Je bent natuurlijk razend benieuwd wie erachter zit.

Frauduleuze bende

Hoogstwaarschijnlijk heb je hier iets te maken met fraude. Zeker wanneer het om Afrikaanse landen gaat. Hier opereren duizenden criminelen aan een telefoonlijn. Ze spenderen dagenlang om telefoonnummer te verkrijgen van Europeanen of Amerikanen. Na het telefoontje naar jou hopen zij dat je terug belt. Wanneer je dit doet krijg je aan het einde van de maand een dikke rekening van de telefoonprovider op de mat. Vaak wanneer je terug bent, krijg je helemaal geen gehoor.

Wat te doen met deze oplichting?

Buitenlands nummer? Neem niet op

Het gemakkelijkste is in ieder geval, na het lezen van dit bericht, om niet op te nemen. Laat je niet verleiden door een interessant uitziend buitenlands nummer. Tevens kun je ook gebeld worden door het Verenigd Koninkrijk. Er zijn immers manieren om vanuit Afrika een UK telefoonnummer te verkrijgen en hiermee te bellen via een omweg. Bel vooral ook niet terug, dat is de voornaamste reden van een dikke rekening.

Vertrouw ook Europese landen niet

Het Verenigd Koninkrijk is één voorbeeld. Helaas komen net zo goed landen als Denenmarken, Noorwegen, Pakistan, India ook voor. Neem ook deze niet op en bel niet terug.

Twijfel je over de beller? Het is altijd slim om een onbekend telefoonnummer even in Google te zetten. Mocht het een bekende oplichter zijn, vind je dit meteen! Toch is dit geen garantie voor een goede uitkomst.

Even googelen

Twijfel je over de beller van dit buitenlands nummer? Het is altijd slim om een onbekend telefoonnummer even in Google te zetten. Mocht het een bekende oplichter zijn, vind je dit meteen! Toch is dit geen garantie voor een goede uitkomst.

Blokkeren en door

Blokkeer de nummers die u gebeld hebben. Als het daadwerkelijk iemand is die je kent vinden ze je wel op een andere manier. Facebook, sms, Whatsapp; bellen is natuurlijk niet het enige communicatie middel tegenwoordig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *