Twee Euro

Meer spaargeld, meer zekerheid!

Er zijn meerdere manieren om verstandig te sparen. De één kan gemakkelijk 20% van de maandelijkse inkomsten opzij zetten. De ander vind sparen onwijs lastig en heeft weinig inzicht in het inkomen en uitgavenpatroon.

Elke maand een vast bedrag

Komt er elke maand hetzelfde binnen? Zet dan ook elke maand een vast bedrag opzij. Probeer eens tien procent van de netto inkomsten te sparen. Na tien maanden houd dat in dat u een volledig netto maandsalaris heeft opgespaard!

Doelstelling

Bepaal voor jezelf waarvoor je wilt sparen. Bijvoorbeeld voor ongemakken en onvoorziene kosten. Mocht alle keukenapparatuur in één keer kapot gaan, hebben we dan genoeg centen om dit op te vangen? Dat is uiteraard belangrijk en zorgt voor een hoop rust. Staat het bedrag voor onvoorziene kosten al op de rekening? Maak dan een nieuwe doelstelling, een vakantie is een goede optie!

Weinig over elke maand

Zijn uw vaste lasten zo hoog dat van sparen eigenlijk weinig komt? Accepteer dan een klein spaarbedrag als begin. Ook elke maand 20 euro sparen is aan het eind van het jaar 240 euro waard. En 240 euro achter de hand hebben is toch veel fijner dan niets.

Automatisch sparen

Na een aantal maanden bewust bezig te zijn met sparen heb je een goed idee bij de hoeveelheid wat er gespaard kan worden elke maand. Wees reëel en stel eventueel een vast spaar bedrag in bij de bank. Zo hoef je er niet elke maand aan te denken maar loopt het bedrag precies op zoals gewenst.

Fysieke herinnering in je woning

Zorg dat je spaar doelstelling ergens in huis terug te vinden is. Het liefst in een vorm die je kunt aftekenen. Het is bewezen dat dit helpt jouw doel sneller te bereiken, het motiveert!

5 motiverende spaartips

  1. Wees niet te streng, maar reëel in wat er maandelijks opzij gezet kan worden.
  2. Zet de dag dat het geld binnenkomt je spaarbedrag weg!
  3. Stel automatisch sparen in
  4. Stort extra wanneer er een keer meer binnenkomt!
  5. Ken je uitgavenpatroon en pas deze aan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *