Sparen en Uitgaven Bijhouden

Uitgaven bijhouden met de 1Money App.

Het bijhouden van je inkomsten en uitgaven kan een belangrijke en motiverende factor zijn om te sparen. Sparen is lastig zonder doel of motivatie. Het bijhouden van jouw uitgaven helpt enorm! Sinds een maand gebruik ik hiervoor een app genaamd: 1Money – Uitgaven bijhouden, geldbeheer, budget.

Budget en rekeningen

Allereerst kun je in de app goed zien wat je “budget” van deze maand is. Hierbij worden uitgaven van jouw inkomsten afgetrokken. Je kunt je contante geld en rekeningen bijhouden in de app. Het overzetten van al je bankgegevens naar deze applicatie is een uurtje werk. Hierna heb je een onwijs mooi overzicht wat er gebeurt met jouw zuur verdiende centjes.

Rekening 1Money App.

Het beginscherm ziet er zo uit. Hier zie je jouw rekeningen en contante geld op dit moment. Dit overzicht laat jou zien wat je tot op heden hebt ingevuld. Dus geen overzicht van één maand, maar je gehele plus of min situatie.

In het geval van dit voorbeeld, gemaakt met een screenshot op mijn telefoon, sta ik in de min. Ik heb ook maar één maand opgenomen. Dit gaat om de maand Januari.

Installatie en instellingen

Er zijn erg veel mogelijkheden om deze app perfect af te stellen naar jouw situatie. In de gratis versie kun je een aantal instellingen wijzigen:

  • Taal (uiteraard installeer ik de app in het Nederlands)
  • Thema (licht of donker)
  • Standaard valuta (ik gebruik hier de Euro)
  • Valuta formaat (de manier hoe de komma’s en het Euroteken worden geplaatst)
  • De maand begint op (instellen wanneer de maand voor jou ingaat!)
  • Startscherm (het beginscherm: Rekeningen, Categorieën, Transacties, Budget, Overzicht)
  • Notificaties (schuifknop, aan of uit)
  • Budget (schuifknop, aan of uit, in dit voorbeeld staat hij uit, we werken zonder budget)

Overzicht uitgaven

Het overzicht van één van mijn rekeningen. Deze persoonlijke rekening heeft één bron van inkomsten: een klein deel van de gezinsinkomen. Zoals te zien waren de grootste uitgaven van Januari het gedeelte: “Winkelen”.

Transacties

Elke nieuwe transactie wordt toegevoegd onder de subkop: “transacties”. Hier vind je een lijst op volgorde van datum met de ingevoerde bedragen. Elke ingevoerde transactie kun je op elk gewenst moment inzien. Bovenaan je laatste uitgaven. Hierdoor kun je snel een patroon ontdekken en aanpassen.

Categorieën

Categorieën 1Money

Het mooiste deel wat mij betreft zijn de categorieën. Hier kun je je eigen categorieën aanmaken en bewerken. Je kunt zelf je eigen categorieën aanmaken en hier zelfs sub-categorieën onder aanmaken (laatstgenoemde kan alleen in de betaalde versie).

Je ziet hier ook weer dat winkelen een extreem hoog ligt. Dit is direct een bedrag wat in vermindering gebracht zou kunnen worden naar de volgende maand. Onder deze categorie zitten namelijk aankopen die anders nooit gebeuren. Dit is juist een positief bericht voor de volgende maand!

Tevens is de categorie “transport” erg goed gevuld. Hier valt onder andere de auto verzekering, OV-chipkaart en parkeervergunning onder. Het meeste hiervan is simpelweg niet weg te besparen. Maar de benzinekosten kunnen natuurlijk wel in vermindering worden gebracht! Even wat vaker met de fiets naar werk zou een oplossing zijn!

Conclusie

Deze app voelt voor mij als een echte “eye opener”. Je ziet op je ABN, ING of RABO app best veel gebeuren. Maar dan zie je alleen het huidige saldo. Vaak resulteert dit in het uitgeven van je volledige saldo voor het einde van de maand.

Als je elke maand verbetering belooft in je uitgavenpatroon en dit beter in kaart kunt brengen, geloof ik dat je een hoop kunt overhouden aan het einde van de maand!

Download Link 1Money Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.pixelrush.moneyiq&hl=nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *