Baby flesvoeding

Wanneer kan mijn baby overgaan op flesvoeding?

Het komt geregeld voor dat een babytje niet genoeg voeding binnen krijgt. Borstvoeding kan een hele kluif zijn. Helaas gaat het niet altijd gelijk goed, borstvoeding moet goed op gang komen om de baby voldoende voedsel te kunnen geven. Soms is het een oplossing om te stoppen met borstvoeding en over te gaan op flesvoeding, maar wanneer is het nu tijd voor flesvoeding?

Baby blijft hongerig, overgaan op flesvoeding?

Als de baby blijft vragen om eten maar je hebt niets meer over aan beide kanten is het verstandig om flesvoeding te gaan geven. Je baby kan anders niet snel genoeg aankomen, wat cruciaal is, zeker in de eerste fase. Je kunt met borstvoeding ook veel lastiger zien hoeveel eten jouw baby binnen krijgt. Met flesvoeding is dit een stuk gemakkelijker.

Pijn en tepelkloven

Zeker wanneer de baby te weinig binnenkrijgt en elk uur blijft vragen om voeding, kun je hier last van krijgen. Voor tepelkloven gegarandeerd succes. Er bestaan tepelhoedjes om de pijn iets te verzachten, maar deze zijn niet op maat en je moet een klein beetje geluk hebben dat ze passen. Ze zijn wel bij elke drogist te verkrijgen.

Tijd en ritme

Probeer een ritme tussen de voedingen op te bouwen. Regelmaat en ritme helpt je kindje ook te wennen aan dag en nacht. Geef je kindje wel eten als erom wordt gevraagd. Voedt hem/haar ook zoveel als nodig. Een baby kan geen klok kijken dus verwacht geen precieze tussen pauzes.

Heb ik genoeg voeding?

In principe regelt het zichzelf. Drinkt je kindje meer? Dan produceer je meer. Toch bestaat er een kans dat er niet voldoende melk is, of dat de melk niet voldoende voedingsstoffen bevat. In dit geval kun je flesvoeding overwegen of beginnen met kolven. Kolven kan voeding enorm stimuleren.

Van fles wisselen

Het wisselen van een Difrax fles naar een Philips Avant fles of andersom zorgt  voor een wereld van verschil. Ook de grote van de speen speelt een rol. Probeer eens een 1, 2, 3 speen om te wisselen tussen verschillende maten.
Lees meer over het verschil tussen Difrax en Avent flessen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *