Pro Steam van AEG

Wat is Pro Steam van AEG?

Velen merken, velen termen. Zo heeft de huishoud afdeling van AEG in een groot aantal wasmachines “Pro Steam” gestopt. Ik vond het erg lastig om een goede uitleg te vinden, dus ik belde AEG én een AEG dealer.

Op welke machines zit Pro Steam?

Bij AEG wasmachines bestaan er een aantal series. De 6000, 7000, 8000 en 9000 serie. Alleen op de machines die uit de 6000 serie komen zit geen Pro Steam, oftewel; vanaf serie 7000 en hoger kun je jezelf rijk rekenen met een wasmachine die Pro Steam ondersteund.

Oke, stoom dus…

Precies, stoom, zover was wel duidelijk. Maar ik heb geen stomerij, maar een wasmachine. Bij de programma’s katoen, synthetische en fijne was, anti-allergie en jeans kun je Pro Steam aan het einde van je wascyclus toevoegen. Hiermee stoomt de machine aan het einde van de was het wasgoed. Dit zorgt voor een gladder wasresultaat. Als je geen fan bent van strijken komt dit mooi uit. Het stomen reduceert het strijkwerk drastisch.

Meer dan alleen gladstomen

Wasmachines met de Pro Steam functie hebben ook een aantal extra wasprogramma’s. Wil je je was alleen maar even opfrissen? Is er niet echt iets mee gebeurt? Dan kun je een katoen stoomprogramma kiezen. Hiermee wordt er alleen stoomgebruikt en komen nare luchtjes gemakkelijk vrij.

Alleen ontkreuken

Pro steam kan ook gebruikt worden om wél gekreukte was te “ontkreuken”. Vergeten om Pro Steam aan het einde in te schakelen en is nu alles toch gekreukeld? Probeer dan een los stoomprogramma en los het direct op!

Let op: Kleding waarbij wordt aanbevolen om het niet in de droogtrommel te gooien, kunnen ook wel eens moeite hebben met een stoomprogramma. Controleer dus altijd even de labels voor je lukraak kleding gaat stomen!

Conclusie

Voor de consument misschien een weinig zeggend extraatje, voor de fabrikant een enorme uitdaging. Een uitstekend argument is natuurlijk de strijktijd reductie en het opfrisbeurtje. Naast dit zijn er geen extra praktische voordelen.

Lees meer over Pro-Steam machines op www.AEG.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *