Mijn Baby Lekt ’s Nachts Door – 10 Tips Tegen Doorlekken

10 tips tegen doorlekken baby peuter

Je krijgt gauw genoeg te maken met het doorlekken van jouw baby of peuter. Wanneer ze eindelijk zover zijn om de hele nacht lekker te kunnen slapen wil jij dit ook kunnen. Dit geeft voor jou meer rust en je kindje kan lekker blijven slapen. Er zijn een aantal mogelijkheden om het doorlekken te voorkomen, hier moet je wel het één en ander voor proberen, elk kindje is anders!

Hoeveel lekt je kindje door?

Eerst moet je bepalen hoeveel er “teveel” geplast wordt, is alleen de buitenkant van de luier net te vol, of gaat de plas door het overtrek zo het matras in. Je kunt hier een aantal maatregelen tegen treffen:

De luier andersom aandoen

Als er een klein beetje teveel wordt geplast ’s nachts, kan het helpen om de luier om te draaien. Aan de achterkant van veel merken zit net wat meer absorberend polymeer.

Te krappe rompertjes

Een te krappe of te kleine romper kan een oorzaak zijn van bedplassen, het polymeer wordt weggedrukt en geduwd naar plekken waar het zijn functie minder kan uitoefenen.

De luier een maatje groter

Eén maatje groter kan het verschil maken, zeker ’s nachts! Voor velen is dit de oplossing om erger te voorkomen. Koop eens een pak luiers een maatje groter, als dit niet werkt zul je ze op een later moment kunnen gebruiken. 😉

Later de luier verwisselen

In de late uurtjes heb je vaak geen zin meer om jouw kleintje in zijn/haar slaap nog wakker te maken. Toch kan het verwisselen van een luier om een uur of 11 de oplossing zijn voor jou. Dit vereist wel veel doorzettingsvermogen, en is niet voor elk werkschema haalbaar.

Bovenste randje naar binnen vouwen

Dit geldt vooral voor buikslapers, het bovenste randje van de luier kun je naar binnen vouwen, dit houd een klein beetje extra “overflow” tegen!

Inlegluiers

Voor de grove bedplassers zijn er nog inlegluiers, dit is een zeer grote extra aanpassing maar misschien ook wel de meest effectieve. Met een extra laag voor urineverlies voorkom je doorlekken als geen ander en houd je het bedje netjes droog! Dit kan geïmproviseerd worden met andere absorberende hulpmiddelen.

Dubbel zoveel protectie

Een dubbele luier gebruiken lijkt in eerste instantie misschien wat overbodig, maar dit geeft je kindje twee maal zoveel bescherming. Een dubbele luier kan een hele uitkomst zijn!

Wasbare luier tegen doorlekken

Al vind je het niet meer van deze tijd, een wasbare luier zit vaak beter om je kindje heen, hierdoor lekt hij/zij minder snel door! Hergebruik van luiers scheelt ook nog eens enorm in de kosten.

Drinken voor het slapen gaan

Wij deden het heel lang, een flesje melk voor het slapen gaan. Het flesje melk gaven we steeds iets eerder en hij had steeds minder last van doorlekken.

Een ander merk

Probeer i.p.v. Kruidvat eens de luiers van de Etos, Jumbo of Albert Heijn. Elke luier is anders samengesteld en past jouw kindje misschien beter, geef niet op, de zoektocht begint nu!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.