Het verschil tussen CI+ 1.3 en CI+ 1.4

CI+ ofwel, Common Interface, bestaat al een tijdje. Het is een manier om met een klein stukje elektronica en software toe te voegen aan televisie. Er zijn inmiddels heel wat jaren verstreken tijdens het gebruik van CI+, en de ontwikkelingen gaan uiteraard door. Inmiddels zijn wij aanbeland bij CI+ versie 1.4! Maar wat is precies het verschil tussen de “oude” 1.3 en de vernieuwde 1.4?

Het gemak en de voordelen van CI+

Met een CI+ module (vaak in combinatie met een smartcard) kun je het televisie kijken eenvoudiger maken. Een Common Interface module neemt namelijk de taken over van een decoder. Je weet wel, die vervelende kastjes die je gelijk toegestuurd krijgt als je een abonnement hebt afgesloten. Die kastjes komen gelijk met een extra afstandsbediening, terwijl je met een CI+ module de interne tuner van je televisie gebruikt. Je hebt met een module dus alleen de afstandsbediening van jouw televisie nodig!

Dus wat maakt 1.4 nu beter dan 1.3?

Bij de versie CI+ 1.3 was er al de mogelijkheid om een programma op te nemen én en programma te kijken. Dit moest echter wel gebeuren met twee van deze modules. Er zijn helaas maar een aantal tv’s beschikbaar met twee CI+ sleuven.

Met de versie 1.4 is het eindelijk mogelijk om een programma te bekijken én tegelijkertijd een programma op te nemen op een harde schijf. En dit zonder extra CI+ sleuf. Met de versie 1.4 moet het dus mogelijk worden om twee zenders tegelijk te decoderen. Met een harde schijf kun je het dus gelijk opnemen.

Versie CI+ 1.3

In het verleden was dit alleen mogelijk met een decoder kastje welke een ingebouwde harde schijf bezat. Nu kan het dus met een kaartje in de televisie. Let wel op, de televisie moet niet alleen CI+ 1.4 ondersteunen, maar dit ook hardware matig aan kunnen. De tuner moet er ook voor geschikt zijn om twee streams tegelijk op te pakken.

Wat heb ik nodig?

Om gebruik te gaan maken van dit systeem moet je dus een televisie bezitten die versie 1.4 ondersteund. Ook een module van CI+ 1.4. Een harde schijf aan de televisie, en de tv moet twee streams tegelijk kunnen decoderen. Wanneer je dit allemaal in orde hebt, kun je tv kijken en tegelijkertijd opnemen, zonder een extra kastje!

3 reacties op “Het verschil tussen CI+ 1.3 en CI+ 1.4”

  1. TV-Vlaanderen geeft module CI+ met de smartcard ingebouwd, weet ook niet of het 1.3 of 1.4 is. staat CI+ voor HD en UHD. Heb een Duitse satelite Twin ontvanger “TechniSat DIGIT isio” maar een ingewikkeld systeem. Heeft 1 sleuf kaartlezer ,en slechts 1 cam sleuf kan dus geen tweede ci+ induwen . Ben verplicht om een tweede te kopen wat ik dan ook gedaan heb, maar blijkt als ik een opname neem van èè van de twee kan die niet afspelen op het andere apparaat wat de bedoeling was, zo daat komen door die + die achter de CI staat ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.