Baby met fles

Verschil Difrax en Philips Avent baby flesjes

In een perfecte wereld hebben we maar één babyfles. Elk kindje is anders en heeft een andere voorkeur. Gelukkig hebben we niet zo’n hele ruime keuze en kom je al gauw deze twee opties tegen: Difrax of Philips Avent. Welke werkr voor jou en jouw baby? Houd rekening met de volgende verschillen.

Opbouw van de flesjes

Philips Avent

De Philips Avent fles is een rechte fles waar de voeding makkelijk in kan worden gedaan na het verwijderen van de speen dop. Hetzelfde kan met de Difrax fles, alleen loopt deze fles in een dubbele bocht. Hierdoor zit er weinig lucht in de fles en is de kans op maagkrampjes aanzienlijk kleiner.

Maten speen per fles

Difrax heeft 4 maten spenen voor de babyfles. De maten zijn: S, M, L en XL. Philips Avent heeft 5 maten speen: 0, 1, 2, 3 en 4.

Onderhoud van de babyfles

Een Difrax fles bestaat uit 5 onderdelen en het kost dus even om uit elkaar te halen en goed schoon te maken. De Avent flessen bestaan uit 3 delen en zijn dus wat gemakkelijker in onderhoud. De twee extra delen bij Difrax zitten in het onderste gedeelte en functioneren als een kleine luchtdoorvoer. Dit voorkomt dat je kindje de fles vacuüm zuigt.

Bisfenol A

Een erg schadelijke stof die je wel eens binnen zou kunnen krijgen als je een plastic flesje te lang in de zon laat liggen. Bisfenol A wordt ook wel gebruikt om plastic elastisch te maken. Let erop wanneer je B-merk flessen komt dat ze hierop zijn getest. Zowel Difrax als Philips Avent zijn BPA-vrij en bevatten dit stofje dus niet.

Johannes Broodpitmeel

Voor de kindjes die wat sneller spugen is het een goed idee om Johannes Broodpitmeel toe te voegen aan de voeding. Deze pap zorgt ervoor dat de voeding dikker wordt na een tijdje, hierdoor blijft het vaster en langer in de maag.

1, 2, 3 speen

Beide merken hebben een 1, 2, 3 speen in het assortiment. Die van Avent is wat gemakkelijker in gebruik. Op een 1, 2, 3 speen zitten drie standen. Handig dus, als je af en toe Johannes Broodpitmeel gebruik en soms ook niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *