Sonos One vs Sonos Move

Sonos One vs Sonos Move

Het is al jaren niet meer weg te denken. Je komt thuis, pakt je telefoon, kiest een kamer en zet de muziek aan. Zonder ook maar één fysieke knop in te drukken. Sonos is er sinds het begin bij. Het Amerikaanse bedrijf heeft de term multiroom in het leven geroepen.

Sonos Speakers

Of je nu op zoek bent naar jouw eerste of je zesde speaker, je zult de Sonos One en de Sonos Move tegenkomen. Beide luidsprekers zijn voorzien van een goed geluid, Google Voice Assistent en een enorm scala aan muziekdiensten. Je kunt met alle gemak de Spotify, Tidal, Deezer en Tunein gebruiken. Welke past er het best bij jou?

De Sonos One

De kleinste vrijstaande speaker van Sonos. Hij is vochtbestendig en kan dus ook gebruikt worden in de keuken of badkamer. De One heeft de mogelijkheid om als surroundspeaker gebruikt te worden i.c.m. een Sonos Beam, Playbase of Playbar. Met 2x de Sonos One achter creëer je een volledige draadloze surround opstelling.

Sonos One wit & zwart

De One is verkrijgbaar in zwart of wit, maar ook met of zonder microfoon. De Sonos One SL (Speechless) heeft geen microfoon en is 30 euro goedkoper. Mocht je geen gebruik willen maken van Google Voice Assistent, dan is de SL een uitkomst.

De Sonos One heeft een verkoopprijs van € 229,- maar is wel eens in de aanbieding.
De Sonos One SL heeft een verkoopprijs van € 199,-. Ook de One SL is wel eens in de aanbieding.
De Sonos Move heeft een adviesverkoopprijs van € 399,-.

De Sonos Move

De Sonos Move is de grotere variant van de Sonos One. Hij is alleen in het zwart verkrijgbaar, er is (nog) geen Sonos Move in het wit. Naast een betere versterker en luidsprekers heeft hij ook een aantal extra functies:

Neem hem overal mee naartoe

De Move kun je gemakkelijk oppakken door het handvat aan de achterkant. Hij is wel wat zwaar om lange tochten mee te maken. Door de ingebouwde accu kun je binnenshuis via het wifi netwerk de Sonos Move overal gebruiken. Hij gaat tot zo’n 10 uur mee voordat hij weer in zijn oplaadstation moet. Na 1 uur laden heeft de Move weer een batterijcapaciteit van 50%.

Bluetooth

Ook meenemen naar plekken buiten het WiFi netwerk? Geen probleem, met één druk op de knop veranderd de speaker in een Bluetooth luidspreker. Zo kun je gemakkelijk, zonder wifi, verbinding maken met jouw Sonos Move.

Google Voice Assistent

Net als de Sonos One heeft de Move ook ingebouwde microfoons. De Move heeft geen variant zonder microfoon. Met de Voice Assistent heb je je telefoon niet nodig. Je kunt tegen de speaker praten met commando’s zoals:

  – “Hey google, speel Justin Bieber”
  – “Hey Google, volume omhoog 20 procent”
  – “Hey Google, wat hoor ik?”
  – “Hey Google, zet de tv aan”
 
Zo heb je veel mogelijkheden om zonder de smartphone of tablet muziek af te spelen. Ook de radio kun je met een voice commando aanzetten, super handig!

Ook voor slecht weer

De Sonos Move heeft een IP56 rating. Dit houd in dat de speaker stofvrij en waterdicht is. Hij kan dus tegen een stootje!

Samenvoegen

Mis je het stereobeeld? Ook de Sonos Move kun je samenvoegen met een tweede Move om er een stereopaar van te maken. Je kunt deze Sonos helaas niet toevoegen als surroundspeakers van jouw soundbar: Beam, Playbar of Playbase.

Op zoek naar een handleiding van de Sonos One, de Sonos One SL of de Sonos Move:

Sonos OneSonos Move
Spotify, Tidal, Deezer
TuneIn
JaJa
Instellen als surrondspeakersJaNee
Instellen als stereopaarJaJa
AccuNeeJa
Bluetooth verbindingNeeJa
Verkrijgbaar in het witJaNee
Voice Control (Google, Alexa)OptioneelJa
WeerbestendigNeeJa
Verkoopprijs€ 229,-€ 399,-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.