BlueSound Pulse Flex 2i

Bluesound Pulse Flex – Dé compacte hifi streaming luidspreker

Terwijl we zoeken naar het ultieme geluid, kunnen we gemak en comfort niet vergeten. De Bluesound Pulse Flex speaker zorgt voor prachtig geluid, een directe bediening en geen gedoe. In het formaat zoals deze wireless speaker zijn er maar weinig die zo goed presteren als dit kleinste model van Bluesound. We kijken eens wat beter naar de Flex.

Bluesound Pulse Flex

↓ Wat is de Bluesound Flex?
↓ Het Design

↓ Direct vanaf je smartphone
↓ Plaatsing van de luidspreker
↓ Streaming mogelijkheden
↓ De BluOS Applicatie
↓ Optionele toevoegingen
↓ Uitbreiden, kan dat?
↓ Installatie van de speaker
↓ Conclusie
↓ Specificaties

Wat is de Bluesound Pulse Flex?

Een speaker. Ja, dat is wel een erg simpel antwoord. Een draadloze luidspreker met oneindige streaming mogelijkheden. Dat klinkt al beter, niet? De Pulse Flex is de kleinste aanwinst van de vrijstaande Bluesound speakers. Deze speakers functioneren allemaal zelfstandig, of kunnen communiceren om synchroon te kunnen presteren. De luidsprekers hebben een interne versterker, tweeter, woofer en worden regelmatig geupdated om actueel te blijven. Te besturen met je smartphone, tablet, laptop op desktop pc. Hierdoor kan iedereen in huis, die toegang heeft tot jouw wifi wachtwoord en de BluOS applicatie op zijn/haar smart device heeft staan, de luidspreker bedienen.

Deze speaker is te vergelijken met de Sonos One, maar heeft een aantal extra voordelen. Daarbij zit er nogal wat verschil in het geluid.

Het design

De eerste indruk

Een goede eerste indruk blijft lang hangen en de Bluesound Pulse Flex ziet er prima en degelijk uit. Een minimalistisch design om zo in elk huishouden goed tot z’n recht te kunnen komen. Laat je hierdoor echter niet foppen. De speaker is namelijk gemaakt van hoogwaardige materialen om een lange levensduur te kunnen garanderen. Met een speakerfront die geluid doorlating optimaliseert. Hij is dan ook niet alleen bedoelt om MP3’tjes af te spelen, maar kan hoogwaardige hi-res audio bestanden aan!

Afwerkingen

Verkrijgbaar in het wit of in het zwart. Ook de optionele batterij (om hem portable te maken) is verkrijgbaar in beide uitvoeringen.

Bluesound Pulse Flex Zwart Met Cover

Direct vanaf je smartphone

Bediening is zeer eenvoudig, voor jong en oud. Op onze vertrouwde Android en iOS toestellen kunnen we prima terecht om deze luidspreker te besturen. Ook op de laptop en desktop is er een programma beschikbaar die via het draadloze netwerk gewoon even verbinding maakt met de Flex, zodat we NPO1 of Radio 538 laten spelen.

Je komt thuis, hangt je jas aan de kapstok, ploft neer op de bank en pakt je smartphone erbij. Druk even op play en de speaker gaat netjes verder waar hij gebleven was toen je vertrok. Vaak nog ondenkbaar, maar steeds realistischer. In vele huishouden is streamen dagelijkse kost. Bluesound is één van de meest betrouwbare en gebruiksvriendelijke streaming methodes.

Plaatsing van de Pulse Flex

Vrijstaand

In het zicht of uit het zicht? Vaak gaan we voor de gulden middenweg. Ergens in de hoek, horizontaal richtend op de kamer. Een uitstekende oplossing. De Pulse Flex heeft namelijk aan speakers aan de voorkant. Het geluid wordt dus één kant op gestuurd. Zorg ervoor dat de speaker op jou gericht staat om de muziek ervaring te verbeteren.

Bluesound Pulse Flex Aan Muurbeugel

Ophangen kan ook!

Het ophangen van speakers wordt steeds populairder omdat we zo min mogelijk willen zien. Ook van de kabels bijvoorbeeld. Leverbaar voor 79 hele euro’s is de ophangbeugel. Hiermee komt hij recht aan de muur, maar kan hij kantelen van links naar rechts en naar boven en beneden hellen.

Streaming mogelijkheden

Voor oplossing om eindelijk tot streaming te komen zorgen voor ergernis. Er is namelijk ondersteuning nodig van grote streaming bedrijven. Omdat Bluesound haar focus alleen maar richt op streaming zorgen zij ervoor dat ondersteuning optimaal blijft. De volgende mogelijkheden zijn direct beschikbaar via de Bluesound applicatie:

 • Amazon Music
 • Calm Radio
 • Deezer
 • Juke
 • KKBOX
 • Murfie
 • Napster
 • Qobuz
 • Radio Paradise
 • Slacker
 • Spotify
 • TIDAL
 • TuneIn
 • WiMP

Voor de muziek streaming diensten is een betaald abonnement vereist. Ook de gemaakte afspeellijsten kunnen na het inloggen benaderd worden. In de bovenstaande lijst staan de meest gebruikte diensten in Nederland dik gedrukt.

De BluOS applicatie

Erg gebruiksvriendelijk, dat is de BluOS applicatie. Gemakkelijk te wisselen tussen verschillende actieve luidsprekers en streaming diensten. Binnen enkele seconden wisselen tussen een radio zender en Tidal afspeellijst is dan ook geen enkel probleem.

Erg fijn is het samenvoegen en ontkoppelen van groepen. Eén druk op het plusje naast een speaker en hij is toegevoegd aan de groep.

De app bevat drie hoofdmenu’s om gemakkelijk te kunnen navigeren. Uiterst links de mogelijkheden zoals: Input veranderen, Bluetooth gebruiken, Mijn afspeelijsten bekijken, of een streaming dienst gebruiken. Rechts daarvan vinden de recent afgespeelde songs. Uiterst rechts (het huisje) kunnen we tussen verschillende luidsprekers op de locatie wisselen, groepen maken, of apart bedienen.

Optionele toevoegingen

De speaker op zich is uiterst goed te noemen. Echter kunnen we nog uitbreiden. Zo is het volgende te verkrijgen voor dit specifieke model van Bluesound:

Battery Pack (BP100)

De naam verklapt het al een beetje. Een accu! Zo maken van deze speaker een portable speaker. Hoewel hij vrij veel energie nodig heeft om zijn prachtige prestaties voort te kunnen zetten, is er een batterij ontwikkeld. De accu kan bij volledige lading 6 uur blijven spelen. Zo kan hij gemakkelijk van kamer naar kamer mee worden genomen. Ook de tuin in is natuurlijk af en toe best eens handig!

Wanneer deze accu aangesloten zit kun je via de BluOS app in de gaten houden hoelang je nog kunt spelen. Het huidige percentage wordt netjes weergegeven. In zwart en wit verkrijgbaar.

Pulse Flex Muurbeugel (WM100)

Al eerder genoemd, de muurbeugel. Gemakkelijk te bevestigen en nog te draaien en/of kantelen als de speaker bevestigd is. Hierdoor kan de Flex verticaal maar ook horizontaal geplaatst worden. Draaien gaat tot 40 graden, kantelen tot 15 graden. In zwart en wit verkrijgbaar.

Siliconen cover

Bluesound Pulse Flex Skin Cover

Voor extra bescherming is er voor de Bluesound Pulse Flex een stevige sillicone cover ontworpen. Perfect om krassen te voorkomen. Zeker voor buiten en portable gebruik is dit een
mooie bescherming tegen de elementen, maar ook tegen vingerafdrukken, krassen, olie e.d.

Uitbreiden, kan dat?

Bluesound is een koploper op het gebied van multiroom. Uitbreiden kan op elk gewenst moment. Na de aanschaf van een Pulse Flex is er gemakkelijk uit te breiden met nog een Flex voor een stereo opstelling! Maar ook in een andere kamer kan direct een extra luidspreker van het merk geplaatst worden. Zo kun je rustig in elke kamer een Bluesound speaker kwijt. Zolang het draadloze netwerk goed werkt, doen de luidsprekers het ook!

Een mooie toevoeging voor televisie geluid is de Pulse Soundbar. Deze soundbar heeft dezelfde functionaliteiten als de Pulse Flex, maar kan tevens gemakkelijk aangesloten worden op de tv. Plaats hierna twee kleinere speakers achter voor een prachtig surround geluid!

Bluesound Surround BluOS

De installatie

Na de aanschaf kun je direct beginnen met de installatie. Hieronder volgt een stappenplan, ook al is het doodeenvoudig:

 1. Steek de stekker in het stopcontact (en natuurlijk in de speaker).
 2. Download de BluOS app in de Google Play Store of App Store.
 3. Ga naar de instellingen van het smart apparaat.
 4. Navigeer naar de WiFi instellingen.
 5. Selecteer hier de Bluesound Pulse Flex (bijkomen nog een aantal getallen, het serienummer).
 6. Sluit de instellingen en open de BluOS app.
 7. Volg de stappen in de applicatie, zoals het WiFi wachtwoord invoeren en taal instellen.
 8. Installatie voltooid!

Er kan bijna geen verwarring ontstaan bij deze installatie. Hierdoor verloopt de installatie soepel. Daarbij hoeft het gelukkig maar één keer! De luidspreker onthoud alle instellingen en het WiFi wachtwoord.

Conclusie

Of je nu zoekende bent naar een portable speaker, een bluetooth speaker, een streaming speaker of een simpele radio. De Bluesound Pulse Flex kan het allemaal. Het is een klein alles in één systeem. Prachtig ontwerp, uitstekende geluidkwaliteit voor zijn grootte en zeer gebruiksvriendelijk. Denk dus nog eens twee keer na als je een kleine speaker op het oog hebt, en luister eens goed naar de Pulse Flex voordat je een keuze maakt!

Specificaties

AUDIO
Ondersteunde Bestandsformaten:
MP3, AAC, WMA, OGG, WMA-L, ALAC, OPUS
Hi-Res formats – FLAC, MQA, WAV, AIFF
Sampling Rates: 32 – 192 kHz
Bitrates: 16 – 24

PRESTATIES
Frequency Response:
45Hz – 20kHz
Vervorming: THD+N – 0.030%
Power Uitgang: 20 watt totaal systeemvermogen op 0.03% THD
Luidsprekers: 1 x 89mm (3.5 inch), 1 x 25mm (1 inch)

Ondersteunde Besturingssystemen:
Speelt muziek uit gedeelde netwerklocaties binnen de volgende besturingssystemen: Microsoft Windows XP, 2000, Vista, 7, 8, 10, Apple Macintosh OS X 7-10

Gratis Internet Radio: TuneIn Radio, iHeartRadio, Calm Radio, Radio Paradise
Ondersteunde Online Muziekdiensten: Spotify, Amazon Music, TIDAL, Deezer, Qobuz, HDTracks, HighResAudio, Murfie , JUKE, Napster, Slacker Radio, KKBox, Bugs.
Integration Partners: Control4, RTI, Crestron, URC, push, iPort, ELAN, Lutron, roon.

AANSLUITINGEN
Netwerkaansluitingen: Ethernet RJ45, 100BaseT
Draadloos: 802.11 b/g/n WiFi
USB aansluitingen:
1 x Type-A poort voor het aansluiten van USB sticks en ondersteunde randapparatuur (FAT32 of NTSF-indeling)
1 x Type-B (mini) voor service-doeleinden
Audio Ingang: Gecombineerd – TOSLINK / 3.5mm
Audio Uitgang: Hoofdtelefoon uitgang – 3.5mm Stereo
Stroomvoorziening: Universele twee-pins aansluiting (120 – 240VAC)
Draadloze verbinding: aptX® draadloze Bluetooth ingebouwd

GEBRUIKERSINTERFACE
Mobiele Apparaten: Gratis Android en iOS App.
Drukknoppen Touchscreen: Play, Pauze, Volgende, Vorige
Drukknoppen: Preset 1,2,3,4,5

ALGEMEEN
Processor: ARM® CORTEX™ A9, 1 GHz
Gewicht: 1.23 kilo / 2.7 lbs
Afmetingen b x d x h (mm): 125 x 183 x 100 mm
Verbruik (Idle): 14 Watt

Meegeleverde Accessories: 
-Netsnoer (Europa & Noord-Amerika)
-Toslink Optical to 3.5mm Mini Adaptor
Richtlijnen voor Opslag: -10° C tot 50° C, 20% tot 80% relatieve luchtvochtigheid
Gebruiksomgeving: 0° C tot 40° C

Bron: http://www.bluesound.com/nl-eu/products/pulse-flex-skin/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *