Sonos One Google Assistent

Draadloos, compact en prachtig geluid – De Sonos One

De Sonos One Mat Zwart

Op het gebied van multiroom audio is er veel te ontdekken. Het onderwerp draadloze speakers in meerdere kamers klinkt al gauw een beetje eng, want het is onbekend terrein. Toch kan een multiroom systeem voor veel rust zorgen en veel gemak met zich mee brengen. Sonos is een grondlegger op het gebied van multiroom. De Sonos One is een compacte speaker die alles met zich mee brengt om elke kamer van prachtig geluid te voorzien.

↓Uiterlijk en Design
↓De Sonos App
↓Spraakbesturing
↓Extra functies
↓Conclusie

Uiterlijk en Design

Kleur

Het aanzicht is slank, netjes en degelijk. De Sonos Play One is opgebouwd met een enorme kracht aan de binnenkant, maar het oog wil ook wat, toch? Elegant, zo mogen we de speaker zeker noemen! Mat wit of mat zwart, de keuze is niet zo breed. Wel kunnen we met deze twee uitvoeringen een heel eind komen. Wil je de luidspreker zo onopvallend mogelijk plaatsen tegen een grijze wand? De minimalistische zwarte uitvoering zal dan zeker passen. Liever pronken met één va de slimste speakers op de markt? Dan is het witte uiterlijk misschien meer iets voor jou. Smaken verschillen, maar voor elk interieur is er een oplossing.

Materialen

Sonos kiest voor duurzame materialen in bijvoorbeeld de grille. De grille is voorzien van honderden minuscule gaatjes om het geluid optimaal tot z’n recht te laten komen. De rest is met kunststof verwerkt.

Compact

Sonos One Muurbeugel

Met maar 16,1 cm in de hoogte en 12 cm in de breedte en diepte is de One ultra compact voor een complete muziek ervaring. Geen overbodige apparaten en bekabeling. Deze speaker kan het allemaal zelf. Met één druk op de knop alle muziek ter wereld tot je beschikking.

Plaatsing

De Sonos One is voorzien van een luidspreker unit aan de voorzijde. De speaker moet dus met de luidspreker naar de kamer geplaatst worden. Andersom zou kunnen, maar dan komt het geluid niet op de juiste manier bij de oren aan. Dit heeft alles te maken met weerkaatsingen van geluid.

Staan? Hoezo staan? Kan hij dan niet opgehangen worden? Ja, ook dat kan! Er zijn talloze ophangbeugels verkrijgbaar voor de Sonos One. Aangezien het geen zwaargewicht is kan elke muur hem prima dragen.

Bovenop en onderdoor

Helemaal bovenop vinden we een aantal knopjes in de touchbediening. Zo kunnen we hem gewoon besturen zonder de telefoon erbij te pakken. De functies: Play, pauze, verder en terug zijn hier te vinden. Ook zijn voorganger (de Sonos Play:1) was voorzien van deze knoppen. Echter heeft de meer recente One wel ruimte gemaakt voor een aantal microfoons. Bovenop zijn hier gaatjes voor nodig om jou goed te kunnen verstaan, maar liefst zes stuks.

Helemaal aan de onderkant vinden wij de stroomvoorziening. Een directe stroomverbinding is ten alle tijden nodig om de Sonos One muziek te kunnen laten spelen. Ook is er nog een mogelijkheid om een directe internet verbinding aan te sluiten door middel van een RJ45 ethernet aansluiting aan de achterkant.

De Sonos App

Ondersteuning

Alle commando’s kunnen gedaan worden via de Sonos App. In de uitgebreide applicatie van Sonos kun je de luidspreker vertellen wat hij moet gaan doen. Zo zijn er opties als: Internet radio aanzetten, jouw favoriete afspeellijst van Spotify afspelen of een podcast draaien. Ook de interne muziek op jouw apparaat kan worden afgespeeld.

Kun je een Sonos speaker aansturen met een laptop of computer?

Ook dat kan! Sonos ondersteunt zowel Android als iOS (Apple). Voor desktop varianten kunnen Windows klanten en Apple klanten de speaker gewoon besturen. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar: https://www.sonos.com/nl-nl/controller-app.

Het ultieme gemak

Sonos streeft naar ultiem gemak als het gaat om muziek luisteren. De beleving moet optimaal zijn en dat begint natuurlijk bij het activeren van jouw favoriete playlist. Het mooie aan dit netwerk gedreven multiroom systeem is dat je bij thuiskomst gelijk op de smartphone een lijst kan laten afspelen. Het moment dat de smartphone verbinding heeft gemaakt met het thuisnetwerk, waar Sonos ook aan verbonden is, kun je jouw muziek beluisteren. Met één druk op de knop gaat de speaker spelen. Is de telefoon leeg? Druk dan even op de Play knop om het laatst beluisterde item weer aan te zetten.

Streaming muziekdiensten

Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Soundcloud zijn grote namen in de streaming wereld. Dit zijn tevens namen waar Sonos licenties voor heeft afgesloten. Aangezien Sonos het best werkt met streaming muziek is dit een voornaamste prioriteit om samenwerkingen stabiel te houden. Echter ontwikkeld deze wereld zich enorm snel.

Bekijk hier de actuele ondersteunde muziek diensten in combinatie met Sonos.

Internet Radio

Met Sonos is het navigeren door wereldwijde radiostations erg gemakkelijk. Door hun samenwerking met diensten als TuneIn en CalmRadio kun je tienduizenden stations beluisteren. Uiteraard is het net zo makkelijk om jouw bekende station op te zoeken en te laten draaien.

De Sonos Applicatie op een Smartphone

Spraakbesturing op de Sonos One

Met één Sonos One in het huishouden is het mogelijk om alle apparaten die ook maar een beetje “smart” zijn aan te sturen. Heb je een slimme oven? De Sonos One kan hem activeren! Een slimme wasmachine? Laat de Sonos One hem maar aanzetten! Natuurlijk is de voornaamste reden van de spraakbesturing om de muziek af te laten spelen. Op spraak commando kan de luidspreker jouw geliefde radio station laten spelen, het volume aanpassen of de laatst afgespeelde afspeellijst laten klinken. Sonos maakt hiervoor gebruik van Amazom Alexa. Let op: deze functie is per land verschillend.

Extra Functies

Dit is slechts een kleine greep uit de grote wereld van de Sonos One, de mogelijkheden zijn oneindig. Een aantal puntjes die niet vergeten mogen worden:

Sonos One aan de binnenkant
 • Vochtbestendig, de Sonos One is ontworpen vocht te kunnen weerstaan en kan dus gemakkelijk geplaatst worden in bijv. de keuken of badkamer!
 • Home Cinema, ideaal als achterspeaker voor een home cinema installatie van Sonos. Een helikopter die overvliegt en achter je vandaan komt hoeft geen overbodige luxe meer te zijn. De Sonos One kan draadloos als achtergrond luidspreker functioneren bij o.a. de PlayBar, PlayBase en Beam.
 • 2 D-Klasse versterkers, het geluid komt niet uit het niets. Ondersteund door twee krachtige versterkers die perfect zijn afgestemd op de luidspreker genereert deze luidspreker iets  zijn unieke geluid.
 • Bas en Treble, voor de liefhebbers is de speaker nog te aan te passen naar wens door middel van de verstelbare bas en treble in het menu.

Conclusie

Een innovatieve speaker met alle functies die we later misschien wel eens nodig kunnen gaan hebben. Eigenlijk dus een luidspreker die klaar is voor de toekomst. Voor nu: werkt de app uitstekend en is het geluid in verhouding met de grootte van de luidspreker echt iets unieks. Op het gebied van “Voice Control” is het nog heel wat te verbeteren. Gelukkig voert Sonos zeer regelmatig een update uit en hoef je de koop dus niet uit te stellen. Hij wordt elke update een beetje beter!

De speaker is zeker een goede toevoeging in elk huishouden. Het gemak en de beleving staat bij Sonos duidelijk op prioriteit nummer 1.

1 reactie op “Draadloos, compact en prachtig geluid – De Sonos One”

 1. HALLO
  IK HEB GEKOZEN VOOR EEN WITTE SONOSBAR EN NU VRAAG IK MIJ AF HOE JE DIE SCHOONHOUD.
  IN DE ZOMER IS HET NAMELIJK DE VASTE VERBLIJFPLAATS VAN VLIEGEN.
  ALVAST BEDANKT

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *