AEG FX9 parkeerstand

Is de AEG FX9 een vervanger voor mijn slede stofzuiger?

Steelstofzuigers kom je tegenwoordig in allerlei soorten en maten tegen. Ze zijn er modellen van onder de honderd euro, maar lopen zo op tot een kleine duizend piek. Toch wil ik er ééntje aan u voorstellen, want deze AEG zorgt ervoor dat een gewone stofzuiger overbodig wordt. De AEG FX9 heeft zo veel extra’s wat geen Dyson, Bosch, Siemens of Philips heeft.

Zuigkracht

Veel mensen maken zich druk om de zuigkracht van een stofzuiger op accu. Vroeger gebruikten we stofzuigers tot 2400 Watt, tegenwoordig mogen ze nog maar 890 Watt zijn, en dat zal vast nog verder gereduceerd worden. De zuigkracht ligt niet meer in het wattage, maar in de zuigmond, de borstel in de mond en “airflow” in de stang. Door de 36Volt accu kan de stofzuiger tot 60 minuten zuigen in ECO modus. In de praktijk gebruik je vaker de Power modus, waar je ongeveer 20 á 30 minuten mee doet.

Klein feitje ter vergelijking: de consumentenbond test de Dyson op 8 minuten stofzuigen!

Zuigkrachtniveau’s AEG FX9

De AEG FX9 heeft drie modellen, waarvan er twee over “auto” zuigkrachtniveau beschikken. Dit betekend dat wanneer u van een harde vloer naar vloerbedekking gaat, de stofzuiger zijn zuigkracht aanpast. Op zachte vloeren zorgt hij ervoor dat de borstel langzamer draait en zo al het vuil mee krijgt.

Ledverlichting

Een uitstekende toevoeging aan deze stofzuiger is de LED verlichting die de gehele voorzijde laat oplichten. Elke stukje stof of haartje kun je gemakkelijk zien liggen, ook als het wat donkerder is in huis.

Parkeerstand

parkeerstand

Stel je voor: je bent aan het stofzuigen, maar de telefoon gaat. Snel zet je de AEG in zijn parkeerstand en pak je de telefoon op. Dit is vrij uniek, de meeste steelstofzuigers moeten opgehangen worden in de lader, neergelegd of ergens tegenaan leunend (op hoop van zegen dat hij niet alsnog omvalt).

Verschuifbare motor

Nog zo’n unieke toevoeging aan deze steelstofzuiger is de verschuifbare motor. Je kunt niet alleen de stang verlengen en verkorten, maar ook de motor van boven naar beneden verplaatsen. Als de motor boven zit, wordt het na enige tijd erg zwaar. Door hem naar beneden te schuiven verschuif je het gewicht. De andere kant op kan ook gemakkelijk zijn als je hem even als kruimeldief gebruikt zonder de voet.

Oplaadstation

Nog zo’n puntje van aandacht, het opladen. Tuurlijk, alle draadloze stofzuigers moeten oplader. Helaas moet je de meeste ergens ophangen, dus gaten boren en een vaste plek is een feit. Deze AEG FX9 komt “gewoon” met een standaard voor op de grond. Een simpel statief waar je die stofzuiger inzet, en hij laadt op.

Conclusie AEG FX9 steelstofzuiger

Wat mij betreft is dit de beste steelstofzuiger op de markt. Op dit moment zijn concurrenten zoals Dyson alleen maar bezig met marketing, terwijl de AEG (en wat mij betreft ook Bosch) alles beter doet. Toch heeft Dyson de naam, dus daar valt ook wat voor te zeggen. Met een slimme oplossing voor het gewicht (de verschuifbare motor), de handige oplader, de “auto” zuigkracht functie en een lange zuigcyclus maakt dit een grote jongen in steelstofzuigerland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *