Miele robotstofzuiger

Verschil tussen Miele RX1 en RX2 robotstofzuiger

Op zoek naar een robotstofzuiger? Miele heeft een aantal robotstofzuigers op de markt gebracht de afgelopen jaren. Met name de RX1 is erg in populariteit gestegen en mensen kiezen roch steeds sneller voor extra gemak. De bedraade sledestofzuiger zal nog niet zo snel verdwijnen, maar als we nou eens elke dag de robot automatisch laten draaien. Dan hoef ik nog maar 1x per week (of misschien zelfs 2x) de “conventionele” manier toe te passen.

Waarom een robotstofzuiger?

Puur gemak, daar zijn we naar op zoek. In plaats van een dagelijkse stofzuigbeurt kan een robotstofzuiger flink wat op zich nemen. De beide Miele’s kunnen prima in de nauwe hoekjes zuigen door hun beweegbare borstels. Voeg daaraan toe dat een salontafel, bank en eettafel netjes wordt vermeden door de geavanceerde sensoren en je hebt een volledig automatische stofzuiger in huis. Het enige wat je zelf nog even moet doen, is het legen van het reservoir, want die raakt nog steeds vol!

Veel huisdieren, stofzuigen of de robot inzetten?

Met poezen, katten, honden, konijnen etc. is het een enorme last die van je schouders afvalt wanneer er een automatische stofzuiger rond het huis rijd. Niet meer dagelijks de stofzuiger uit de kast halen, een stopcontact zoeken en zelf zuigen, de robot doet alles!

Miele RX1 robotstofzuiger

Miele RX1 robotstofzuiger

De Miele RX1 maakt gebruik van een Triple Cleaning System. Dit houd in dat de stofzuiger borstelt, draait en zuigt en zo de grond snel schoon heeft. De Advanced Corner Cleaning wordt automatisch ingeschakeld wanneer de robotstofzuiger een hoek bereikt. Zo kan ook elke hoek gemakkelijk gereinigd worden. Na twee uur op laden kan de RX1 (ook wel; SJQL0) ook twee uur zuigen! Zo is de hele verdieping klaar voor je het in de gaten hebt.

Miele RX2 robotstofzuiger

Miele RX2 robotstofzuiger

Het grotere broertje is de RX2. Voornamelijk in het leven geroepen voor extra zuigkracht. De Miele RX2 (ook wel; SLQL0 00) heeft Quattro Cleaning Power. Hierdoor krijgt de stofzuiger 4 reinigingsmodus en is hij voornamelijk veel sterker op vloerbedekking en tapijt. Tevens heeft de RX2 de Corner Brush, twee zwenkbaren armen die ervoor zorgen dat elk haartje in de diepste hoeken worden meegenomen.

Grote verschillen tussen de RX1 en RX2

  • De RX1 wordt bestuurd met een afstandsbediening, de RX2 zorgt voor meer controle en extra door besturing met de app.
  • De RX1 heeft een klein en dun uitblaasfilter (AirClean Filter). De RX2 heeft een vervangbare cassette (AirClean Plus Filter)
  • Inhoudstof reservoir RX1: 0.6 Liter. Inhoud stofreservoir RX2: 0.4 Liter.
  • De RX1 is een stuk minder krachtig dan de RX2.
  • De RX1 gaat tot 2 uur mee, de RX2 tot 1 uur, mede dankzij de zuigkracht.

Meer informatie? Bezoek Miele.nl:
Voor de RX1: www.miele.nl/RX1
Voor de RX2: www.miele.nl/RX2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *