Samsung 32 inch tv

Kleine Samsung TV’s – De UE32N4000 vs UE32N5300 – Het verschil

Een tijd geleden vonden we 32″ een enorme maat. In de tijd van de beeldbuis televisie’s waren deze joekels ook niet te tillen! Tegenwoordig is het anders, hoe groter hoe beter. Maar een grotere tv past niet altijd in elke situatie. Een 32″ (72 cm breed) is vaak een uitkomst! Zeker in de keuken, slaapkamer of kinderkamer. Samsung heeft twee goede modellen in haar pakket, maar wat zijn de verschillen?

Beeldkwaliteit

Deze twee krachtige kleine televisies doen niet veel van elkaar onder, echter zit er wel degelijk verschil in de beeldkwaliteit. De Samsung UE32N4000 heeft een HD scherm, De Samsung UE32N5300 heeft een Full HD scherm! Zeker met actuele televisie en films komt wordt dit verschil erg duidelijk! Dit is een verschil in pixels van: 1366×768 tegen 1920×1080!

LED en Energielabel

Beide toestellen zijn LED tv’s. Deze Samsung tv’s krijgen hierdoor een positief energielabel. De UE32N4000 krijgt een energielabel A+. De Samsung UE32N5300 heeft een energielabel A. De N4000 is dus een stukje zuiniger! Dit heeft mede te maken met de processorsnelheid tussen beiden. Op zoek naar de zuinigste? Dan is dus de voordeligere tv een beter keuze!

Ophangen & neerzetten

Samsung UE32N4000Samsung UE32N5300
Universeel Ophangsysteem VESA
Tafelstandaard meegeleverd

Zoals je ziet worden beide tv’s geleverd met een tafelstandaard. Een voetje waar de televisie op kan staan. Bij beide modellen zijn dit twee losse voetjes die gemakkelijk aan de televisie gemonteerd kunnen worden. Let wel op, de voetjes zitten links en rechts, vrij ver uit elkaar. Komt de tv op een tafeltje of klein tv meubel? Meet eerst even op hoe breed het meubel is!

Smart tv

Een enorm verschil tussen deze twee Samsung tv’s is het “smart gedeelte”. De Samsung UE32N4000 is niet voorzien van Smart functies. De UE32N5300 wel! Met de N5300 kun je dus gemakkelijk Netflix, Videoland, Disney+, NPO Start en nog veel meer gebruiken!

Disney Plus en Netflix op Samsung tv

Smart functies op de UE32N5300

  • Netflix, onbeperkt films en series kijken!
  • Videoland, onbeperkt films en series kijken, ook veel van RTL
  • Disney Plus, onbeperkt Disney films en series bekijken
  • Draadloos en bedraad verbinden met het netwerk
  • Streamen via Airplay!
  • Bediening van de samsung televisie met de Smartthings app.

De Disney Plus app zit op alle actuele Samsung smart tv’s. Evenals Netflix, Videoland en NPO Start!

TV kijken zonder een decoder

Een extra tv kastje is vaak meegeleverd door de providers. Echter is het niet altijd nodig! Beide TV’s zijn voorzien van een CI+ mogelijkheid. Zit je bij Ziggo of Caiway? Dan kun je de televisie uitbereiden met een CI+ module. Hiermee heb je geen extra kastje, en dus ook geen extra afstandsbediening nodig om televisie te kijken. Lees ook: Wat is het verschil tussen CI+ 1.3 en 1.4?

Conclusie verschil Samsung tv’s

De grootste verschillen tussen de Samsung UE32N4000 en de UE32N5300 zijn dus het smart tv gedeelte en de beeldkwaliteit. Hiermee gaat een prijsverschil van zo’n € 100,- gepaard. Wilt je een snellere tv met meer functies? Dan is de N5300 meer iets voor jou! Is het puur alleen voor televisie kijken? Dan is de goedkopere N4000 een betere optie!

Bekijk de Samsung UE32N5300 op Samsung.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *